joi, 23 iunie 2016

Pe 24 Iunie Sanzienele imbraca planeta in Ie - La Blouse Roumaine

La Blouse Roumaine, Ziua iei românești 2016  si cum sa porti cu mandrIE o ie


Românii sărbătoresc de Sânziene (Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul) portul popular, mai exact ia românescă. Ia românească se sărbătorește pe 24 iunie. Această zi a fost numită Ziua Universală a Iei, cămașa tradițională, oriunde pe planetă. Iar popularitatea iei românești a crescut atât de mult, încât vedetele internaționale au început să o poarte ca ținută în tendințe. Ia românească cunoscută internațional sub denumirea „La Blouse Roumaine” , este o piesă vestimentară realizată din bumbac sau in și este pusă în evidență de broderiile ample și bogate, în culori vii.


 


modele-noi-ie-romaneasca2



 


Ia românească cunoscută internațional sub denumirea „La Blouse Roumaine” , este o piesă vestimentară realizată din bumbac sau in și este pusă în evidență de broderiile ample și bogate, în culori vii.


 


Denumită „măiastra”, ia românească este unul dintre cele mai apreciate obiecte vestimentare atât la noi, cât şi în străinătate. Iata cu cata migala se realizeaza o ie românească:

Cruciulite pe doua fete: adica obtinem cruciulite si pe fata si pe dos:

pe fata; stanga jos – dreapta sus

pe dos: dreapta sus – stanga sus

pe fata: stanga sus – dreapta jos

si tot asa, pentru cate puncte este nevoie.


_cruciulita pe o fata


 


Intreaga poveste a iei românesti:


 



 


Stilul meu va recomanda cele mai frumoase Modele de Ii Traditionale Românesti pe care le puteti cumpara din magazinele online. Pe 24 iunie, de Ziua Universala a Iei poarta si tu cu mândrIE o ie!


 


24-iunie-ziua-internationala-a-iei


 


Galerie foto * “Cu cata migala se realizeaza o ie romaneasca”




Pe 24 Iunie Sanzienele imbraca planeta in Ie - La Blouse Roumaine - Detalii si pret

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu